Blog Majalah Retang 08

Memori Abadi SMKSR

[Coretan Senior]

Salam… Another

Kepada para senior yang telah lama atau baru sahaja meninggalkan SMKSR.. Sila paparkan info anda di ruangan KOMEN di bawah… Tuliskan nama, alamat emel, nombor telifon bimbit, di mana berada dan apa dilakukan sekarang.

Semoga menjadi panduan kepada rakan-rakan lain untuk menghubingi anda. Begitu juga sebaliknya.

Terima kasih.509w052ddkf

Advertisements

61 Respons to “[Coretan Senior]”

  1. Ismail Al-bahanj said

    SELAMAT HARI GURU kepada semua guru di SMK SR dan juga yang telah berpindah. Moga segala jasa dan pengorbananmu mendapat balasan yang setimpal oleh-Nya. insyaAllah.

  2. aiii sume, sya ex student smksr 08, skg sya kt poli kota mlake, amk cos awam… rindu plak kt geng2 5 akaun dlu.. arap sume sucsses dlm pelajaran n idup.. x lupe kt sir azmi,pe cer skg???

  3. mohd rafiza bin osman said

    salam smksr… nnt lau cikgu nak upload gmbr jgn lupa upload gmbr zaman sy sekolah dulu. lau ada gmbr zaman sy sekolah dulu, sy nak masukkan dlm blog sy
    rafiprojek.blogspot.com
    saje nak mencuba teroka zaman cyber ni..

    • Cikgu Ni@n said

      Wsalam, saya cuba juga cari gambar-gambar zaman kamu. Agak terhad kerana masa yang agak lama dan kebanyakan gambar bukan dalam bentuk digital. Saya kena scan dulu. Apa pun saya akan cuba bila masa mengizinkan nanti.

      Terima kasih.

  4. mohd rafiza said

    salam smksr… x sabar nak tunggu majalah 2009 ni, sy cuma nak tgk kalau2 masih ada gambar2 kenangan zaman saya di smksr dulu.. boleh sy upload dlm blog saya.. rafiprojek.blogspot.com

  5. ismail al-Bahanj said

    salam… TAHNIAH dan SYABAS kepada warga SMKSR atas kejayaan membanggakan dalam keputusan PMR 2009… kejayaan cemerlang ini melonjakkan nama dan prestasi SMKSR di persada daerah mahupun negeri… 8A telah berjaya digenggam…

  6. nurul noor fazliana mohd yusoff said

    salam cikgu…
    saya skrang tengah practikal kat mjls tidakan pelancongan ngeri phg….
    alhamdllah 1mggu kat cini, k lah…
    cikgu2 kat saner chat ker?
    smoga success slalu lah yer…
    papai…

    • smksr said

      Salam..

      Berapa ramai ya kekawan yang belajar kat Kuantan?
      Saya selalu ke Kuantan.. Nanti leh la belanja Nurul dan kekawan tu..

      Bye!

      • nurul noor fazliana binti mohd yusoff said

        salam cikgu…
        saya pun xthu lah braper ramai member kat cini tapi yg saya thu, saya sorang je lah kat cini…
        t lau trun kuantan bolehlah roger2 saya kat cini, i’ALLAH lau xde keje, boleh lah kiter jumper kan..
        biler nak wat reunion exstudent 2006 ni????????

  7. Izzuan Hj Nayan said

    Assalamulaikum…
    sy ex student spm-2006…
    la ni study kat politeknik seberang perai,penang…
    kos engineering in electronic computer..
    Insyaallah tgh tahun depan tamat la…hehe
    em tq byk2 kat cikgu2 smksr…hasil didik diorg memang ‘A’ laah…
    p/s: cikgu nian, bile nak wat reunion bdk2 senior??kan bes..
    bdk 1st batch 2005 sampai 2008…

    tq byk2…Salam.

    • smksr said

      Salam,

      Saya sedia membantu jika ada cadangan nak buat reunion. Boleh la beri cadangan kat sini dan tengok responnya.

    • siti suhada shafie said

      k gak nk wak reunion dr 1st batch 05-08.. setuju2..
      sy bley tlog klu nk wak..nk kmpl sume batch 2005..len2 ke..
      pape bgtaw deh..

  8. siti suhada shafie said

    hai sume..
    sy suhada.ex-student 2005
    skg kat uitm shah alam puncak perdana.
    sambung blaja lg . amek kos pengurusan perpustakaan dan maklumat.
    terima kasih kpd sume guru2 yang tlh mendidik sy smpai thap sy skg..
    sob..sob..sedih..heheh..
    tq..

  9. Emo said

    Assalamualaikum.. ehemmm.hai saye emo yang masih lagi belajar di smksr,hehi.sekarang saye berada di tingkatan lima. tumpang lalu, sesiapa yang ingin melihat blog saye masuk la blog saye : http://www.Budakfelda-kuyit.blogspot.com . ada banyak cerita menarik n kurang menarik..hehehi

    • smksr said

      Salam..

      Tahniah kerana ada blog sendiri. Kandungannya juga menarik.. Teruskan meneroka dunia siber yang sangat luas, manarik dan ‘aneka warna’.

      Terima kasih.

  10. nursyamimi said

    salam..
    lama tk buka blog ni..
    apa khabar semua..?

  11. mohd rafiza bin osman said

    salam… saya mohd rafiza bin osman, ex smksr spm 2005. blh x blog ni masukkan gmbar yg lps2 ms zaman saya dulu…

    • smksr said

      Salam..

      Gambar-gambar 2005 memang ada. Saya akan cuba muat naik pada cuti hujung tahun nanti. Harap bersabar ya.

      ~ Cikgu Ni@n

      • mohd rafiza bin osman said

        terima kasih.. harap cikgu rosnian masih kenal lg sy..

      • smksr said

        Rafiz..Tiada masalah, saya masih ingat awak. Rajin-rajin la lawati blog ini untuk mengetahui perkembangan SMKSR, guru-guru dan rakan-rakan lama.

        Terima kasih.

  12. nurul fazliana binti mohd yusoff said

    hepy beaday cikgu rosnian
    lau x clap, beaday cikgu 18 aribulan yang lepas kan?
    sorry lambat wish…
    banyak keje nak kene wat…
    pe pe pun…
    omedeto tanjobi gozaimasu..

    • ismail al-bahanj said

      pe nie…. ckp la bahasa melayu…. mne fham base jepun…. huhuhuh

    • smksr said

      Salam,

      Terima kasih Nurul..
      Makin tua la pulak ya..Hehe..

      Oh ya, saya akan muat naik gambar-gambar
      Sidang Redaksi (Nurul, Izwan dan lain-lain)
      datang makan rumah saya dulu.
      Kena sabar la..

      Terima kasih.

      • nurul noor fazliana mohd yusoff said

        salam..
        i,Allah t ckup mase saye p ar umah cikgu..
        saye baru blik smalam..
        final dah habis..
        pas raye hj ni saye p kuantan plak, praktikal…

  13. salam everyone..

  14. nurul fazliana binti mohd yusoff said

    salam..
    moshi…moshi
    kenal lagi x kat saye?
    saye still kat mlake lagi ni…
    cikgu2 sume chat ke?

    • ismail al-bahanj said

      erm… xkenal2…. huhuh
      mne leh… ko bnyk hutang dgn aku…
      ari tu jnji nk blanja, tp xjd…
      so…. nti kn blanja kt secret recipe… huhuhuh

      • nurul fazliana binti mohd yusoff said

        banyak cantek ko suruh aku blanje secret recipe…
        ko tu yang patut blanje aku..
        dah lah besday aku x wish…
        ini ke kawan namenyer…sedih taw…
        hu..hu..
        aku baru habis exam speaking muet ni..
        bertmbah sedih ar aku kat cini…

  15. Muhammad Akmal b Wan Nek said

    salam…
    rye jmput la dtg umah tp wit rye xdela..ha3

  16. ismail al-bahanj said

    salam… makin ceria blog nie… dh rmai yg join erk…
    lpas nie , cikgu mugkin boleh muatkan ruangan forum @ sembang dlm blog nie.. InsyaALLAH lg mnarik lpas nie

    • nurul fazliana binti mohd yusoff said

      salam..
      memanglah ceria,dah aku join blog ni
      kalo ko je,memang ar x ceria
      huargh…huargh…
      mintak maap and ampun dari hujung kaki sampai hujung rambut…
      dah,x payah nak cari gaduh lagi k…0-0

  17. ismail al-bahanj said

    salam…
    Alhamdulillah blog ni dah smakin ceria dgn khadiran para x-students smksr….
    mungkin lpas nie cikgu bleh muatkan ruangan forum atau sembang … nti boleh la kt bincang ssuatu topik… InsyaALLAH lg hangat la blog nie….

    • smksr said

      Salam.

      Saya dalam proses menambah aktiviti dalam blog ini. Insya Allah saya cuba masukkan ruang sembang atau sesuatu yang sepertinya.

      Terima kasih kerana sentiasa mengikuti blog ini.

      Terima kasih.

  18. harris4sc said

    selamat menyambut bulan ramadan,sapa pose x penuh xleh raya

  19. nor hartini binti kamaron zaman said

    salam..
    sy nor hartini xstudent smksr taon 2006…
    skg study kt felda prodata kuantan..
    cos juruteknik sstem komputer…
    law nk tye sal komp ley ar tye..
    heheh..
    cikgu upload la pic kt kngan 2005 tu lg..
    dket sangat lar..

    • smksr said

      Wsalam,

      Tini,

      Lama tak dengar khabar.. Nanti saya pulak yang bertanya kamu yang dah pakar bab komputer ya..
      Ok, saya akan usahakan upload gambar-gambar 2005 dan di lain-lain tahun yang masih ada dalam
      simpanan saya. Tungguuu..!!

      Terima kasih.

    • nurul fazliana binti mohd yusoff said

      salam..
      woit,kawan lame…
      sombomg erk skrang…
      ko pe citer?c-hat x?
      belOm terlambat rasenyer nak ucapkan “SLAMAT ARI RAYE MAAP ZAHIR DAN BATIN”
      t free mesej ar aku..ni no aku- 0199317210
      t i,Allah lau xde pe2,1aribulan 12 ni aku p ar kuantan..
      t rajin2 ar calling wei..
      papai…sayonara..

  20. Muhammad Akmal B. wan nek said

    salam…
    sy Akmal ex-student SMKSR…sy skang blaja kat UiTm jengka…
    thank kpd sume cikgu2 di SMKSR sbb mgajar sy mcm ilmu smpai sy msuk..thaks…
    email je kat sy kat bantalbusukz@gmail.com…smoga SMKSR trus muja dan mnjadi yg tbaik dlm daerh mhupun negeri dan jge negare..salam syg dari sy utk sume cikgu2..

  21. miera 2008 said

    salam…hai warga smksr yg tercinta..slmt pagi…sya m’cari teman2 pda tahun 2008 khususnya..da lma x dgar khabar brita….gudlux yea kpd mimi coz b;jya smbung study…mira skrg study kt mlake lau sng2 mai r cn kota b;sejarah…

  22. nursyamimi binti saranek said

    salam..wat semua warga smksr..diharap sihat2 la semuanya..lama tak dengar khabar..sy nursyamimi.skang tengah blajar di upsi dlm pendidikan awl kanak2.hehe..kalau ada rasa nak berhubung ngan saya ni no-0136763482..nak e-mel lavendskyp@yahoo.com
    k la.itu sahaja…ada masa sambung lagi.hehehe…salam..

  23. nursyamimi binti saranek said

    salam……

  24. ismail ibrahimal-bahanj said

    SELAMAT HARI GURU saya ucapkan kepada semua warga pendidik di SMK Sungai Retang.

    terima kasih segala ilmu yang dicurahkan kepada saya…
    jasamu tetap dikenang…
    cikgu fozi
    cikgu rosnian
    cikgu harun
    cikgu osman
    cikgu shukri
    cikgu norfarizah
    dan semua cikgu lain di smksr…

  25. smksr said

    Salam,

    Kepada semua bekas penuntut SMKSR…Jika ingin paparkan ucapan Hari Guru 2009 kepada guru-guru di SMKSR, sila hantar ke ruangan Coretan Senior ini. Jika ingin sertakan gambar terkini bersama coretan tersebut, gambar hendaklah dihantar ke emel saya… nian@nianmaya.com atau nianzali@gmail.com.

    Sekian, terima kasih.

  26. aini@kechik said

    salam..
    samat pagi..heheh
    cikgu,kt web http://www.sgretang.sm.kita.net.my cam xder info terbaru jer..
    ape komen cikgu..

    • smksr said

      Salam Aini,

      Memang portal tu agak ‘sejuk’ sekarang ni. Sebenarnya cikgu Aziz yang admin utama portal tu. Mungkin kesibukan dengan kerja-kerja lain menyebabkan ianya tidak dikemaskini.

      Terima kasih.

  27. […] [Coretan Senior] […]

  28. smksr said

    [Petikan coretan Mail di Foto Peristiwa 2005..]
    Kepada yang lain..Jannah, Syed dan Aini sila beri info diri deme di sini ya!
    Selain tu jemput rakan-rakan lain ya..! Terima kasih.

    Nama : Ismail Ibrahim
    Gelaran : isazmi al-bahanj
    No tel : 013-936 7024
    Umur : 19 tahun

    Sekarang menuntut di Institut Pendidikan Guru Malaysia (IPGM) Kampus Bahasa Antarabangsa bagi Ijazah Pendidikan bagi Matematik (B.Ed in Math). insyaAllah pada tahun2014 akan mula mengajar. di sini memegang jawatan pengerusi Majlis Nuqaba IPGM Kampus bahasa antarabangsa.

    Selain itu, saya merupakan tenaga pengajar dan sukarela di Program Remaja Islam Masjid (RISMAS) Bangsar. saya juga telah melaksanakan program amal di Rumah Bakti Hulu Kelang bagi anak-anak yatim dengan memberi motivasi dan tuisyen kepada mereka.

    Kepada adik-adik yang ingin berkongsi pengalaman atau bertanyakan tentang pelajaran terutama dalam subjek math, boleh hubungi di :

    No hp : 013-936 7024
    emel : isazmi90@yahoo.com.my
    frienster dan YM : isazmi90@yahoo.com.my

  29. Ismail Ibrahim al-bahanj said

    Salam buat semua…
    kepada adik-adik semua, ingatlah selagi ada waktu dan saat untuk kita menuntut ilmu, tuntutlah ilmu sebanyak mungkin. usah dikemudian hari kita hendak menyesal atas kelalaian kita itu.

    perjalanan hidup ini masih panjang dan berliku-liku. jangan menjadi perosak bangsa dan agama tetapi jadilah seorang yang berguna, berjaya dan taat kepada perintah Allah.

    Belajar rajin-rajin…

    wasalam…

  30. Salam…
    saya Norjanah binti Abdullah Sani..
    Senior tahun 2007.
    saya sekarang belajar di Institut Perguruan Perlis, Perlis.
    Jika ingin menghubungi saya sila emailkan di pink_paradise90@yahoo.com.
    tak pon anta je mesej kat no ni 014-8190418.
    atau layari http://www.friendster.com/kechik_jambu

  31. aini@kechik said

    salam….

    cikgu…
    awat cm x ramai jer kt blog nie..

    • smksr said

      Wsalam..Aini, saya perlukan kerjasama kalian untuk sebarkan kehadiran blog ini kepada rakan-rakan lain untuk himpunkan maklumat-maklumat terkini bekas pelajar SMKSR yang bertebaran seluruh pelusuk negara sekarang. Semoga blog ini semakin meriah.

      Terima kasih.

  32. smksr said

    Salam,

    Kepada para senior SMKSR yang telah meninggalkan SMKSR, sila coretkan info anda di ruangan ini.

    Terima kasih.

    • aini@kechik said

      salam…
      ta chia hao..wo jiao aini..xian zai wo zai BMI xue yuan nian shu..ermmmm..
      2 jer yg reti…hehehe..

      cam bese,profile den spt tertulis kt bwh nie…

      Name sy Noraini binti Mohamed..name panggilan mcm2 lah..tp bole panggil aini,kechik pon boleh..

      Age skrang dh 20 thn 12 hari..heheh

      No tepon skang n selamanyer..x nk tukau dh..+6013-3563937

      Klu nk YM bleh la add kt email nie…bayu_karmiella89@yahoo.com
      psTu klu nk Skype ker or frensTer den pkai email nie plak..tqaiysrini_89@yahoo.com..

      Den nie student laie..den ambik course dlm Diploma of Engineering Technology in Telecommunication kt Universiti Kuala Lumpur British Malaysian Institute…kt Gombak tepi jln 2 jer..
      InsyaAllah..taun dopan den grad..aminnn

      Ape pon,pader sumer warga SMK sungai retang,student2,cikgu2 sumer perjalanan masih jauh,kejayaan tetap ade di dpn menanti kiter.Cari dan kejar lah ia walaupun rintangan dn cobaan yg datang…:p

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: